מתכון ספינג' לכבוד החנוכה
כ"ז כסלו התשע"ו   09.12.2015 08:32

מתכון ספינג' לכבוד החנוכה

חנוכה בפתח והמטגנת במתח - כך תעשו את זה בבית:

חנוכה הגיע, וניחוח הטיגון מתפשט באוויר. אמנם כולם יודעים להכין סופגניות אבל את סוד הכנת החטיף המטוגן הפופולרי המגיע מצפון אפריקה לא הכול יודעים לפצח.

כדי לפרסם את הנס ולשמח את בני הבית, הנה מתכון ללביבות הספינג' המקוריות שמכנים יהודי מרוקו לקראת חנוכה, בחנוכה ובכל תאריך חגיגי, בעצם.

לטגן שמן עמוק ורותח (אבנר בן גיאת)

בימי החנוכה יוגשו לביבות הספינג' כחלק מהתפריט השוטף במסעדה, אימו של שף מסעדת סומסה מכניסה אותנו אל מטבחה הפרטי ומציגה: כך תכינו אותם נכון.

חומרים:

  • 1 ק"ג קמח
  • 50 גר' שמרים/ לחילופין קובייה אחת.
  • 3.5 – 4 כוסות מים פושרים
  • קורט מלח

אופן ההכנה:

  • מערבבים את כל החומרים ביחד
  • מכניסים לתוך שקית ניילון לחצי שעה עד שעה.
  • ליצור עיגולים עם חור באמצע (כמו גלגל ים)
  • להכניס לתוך שמן עמוק ורותח
  • מיד אחר כך מעבירים לקערה עם סוכר

המתכון באדיבות מסעדת סומסה ברמת גן.

תגיות: אוכל, חנוכה, ספינג'

עוד בנושא

הוספת תגובה

שלח

0 תגובות

תוכן פרסומי

הרשמה לאתר

הירשמו במהירות ובקלות לקול היהודי
ותיהנו ממגוון שירותים מיוחדים באתר.
* * * מין * בדקו זמינות
בין 3 ל-20 תווים
*
תישלח אליך הודעה המאשרת כתובת זו
* סיסמא
בין 6 ל-20 תווים

אני מסכים לתקנון האתר

אני מעוניין לקבל מידע על חידושים ואירועים מיוחדים

*

שדות חובה

הרשם

התחברות לאתר

סיסמא שכחת סיסמא? התחבר

איפוס סיסמה

כדי לקבל סיסמה חדשה, אנא הכנס דוא"ל איתו נרשמת לאתר:

שלח