ערבים חדרו הלילה לגבעת רונן בשומרון במטרה לגנוב את העדר של משפחת אורן. ברגע האחרון, לאחר שחתכו את גדר הדיר, יצא אב המשפחה והגנבים נמלטו. השומר יו"ש: "חשיבות השמירות היא עצומה – זקוקים למתנדבים"[caption id="attachment_52002" align="aligncenter" width="461"]

עדר כבשים שנגנב משדה בר. ארכיון (גדעון פיקו)
בליל שבת לפני כשלושה וחצי חודשים חדרו ערבים לגבעת רונן (סנה יעקב) הסמוכה להר ברכה,
וגנבו עדר צאן בן כ-90 ראש מהדיר של משפחת אורן. מאז החלו בני המשפחה בשיקום העדר וקנו כעשרים גדיות.
הלילה, ככל הנראה בשל חג הקרבן שחל בשבוע שעבר, ניסו ערבים לשחזר את הגניבה, ובסיעתא דשמיא היא סוכלה ממש ברגע האחרון.
בסביבות השעה 00:40 חדרו ערבים לגבעה, הגיעו לדיר וחתכו את הגדר החיצונית שלו. עמית אורן, אב המשפחה ששמר בדיר, שמע את הכלבים נובחים ויצא החוצה. הגנבים ככל הנראה הבחינו בו ונמלטו. תצפית של צה"ל זיהתה את הגנבים בורחים מהגבעה לעבר ציר 60 וכח צבאי ניסה ללכוד אותם. "הגנבים כנראה עשו תרגיל לצבא, חיכו שהג'יפים יעברו לכיוון הכפר בורין, ואז חצו את הכביש ורצו לכיוון עוורתא", סיפר אורן בשיחה עם הקול היהודי.
התושבים סרקו יחד עם כוחות הצבא את האיזור אך הגנבים לא אותרו. אורן מספר כי אירוע דומה התרחש בליל שבת, אז זיהתה תצפית צבאית מספר ערבים היורדים מהגבעה לעבר הכפר. הערבים הגיעו ככל הנראה לדיר השני הממוקם בגבעה, אך משום מה נמלטו ללא שגנבו דבר.
מאז הגניבה, החליטו בני משפחת אורן לקחת בצורה רצינית יותר את השמירות. "אין לנו חיים", אומר עמית. "או אני או הילדים נמצאים בדיר כל הלילה". במשך היום רועה עמית את העדר בשטחים הסמוכים לגבעה, ומחזק את האחיזה היהודית במקום.
בתוך כך, באיגוד מגדלי הבקר דיווחו היום כי בשבוע האחרון נגנבו בכפר זבידאת 26 כבשים, בלכיש 15 טלאים, במגדים שני סוסים ובית ניר 6 עגלים.
לקראת חג הקרבן המוסלמי שחל בימים האחרונים הגבירו המגדלים ברחבי הארץ את השמירות, וזאת לאור מספר הגניבות הגדל מדי שנה סביב החגים המוסלמיים.
בארגון השומר יו"ש ממשיכים לקרוא למתנדבים להגיע ולשמור בעשרות הדירים והחוות ביהודה ושמרון. "מתנדב שמגיע ללילה משחרר את המגדל שיכול סוף סוף לישון כמו בנאדם", אומרים בארגון. "צריך לזכור שהמגדלים גם צריכים לרעות את העדר ביום ולטפל בו. החשיבות של השמירות היא עצומה".
להתנדבות בשומר יו"ש ניתן לפנות לענבל - 0584660044
דרור 4 י"ט חשון תשע"ד 00:13 דרור
אלי 3 י"ז חשון תשע"ד 18:13 אלי
אוהב אותכם! הקול היהודי! אין עליכם! 2 ט"ז חשון תשע"ד 15:36 אוהב אותכם! הקול היהודי! אין עליכם!
אשריך עמית! יהודי אמיתי 1 ט"ז חשון תשע"ד 15:00 אשריך עמית! יהודי אמיתי