בהר חברון ממשיכים להאבק בציר ההברחות הסמוך למצפה יאיר. ביום שישי הגיעו כשלושים תושבים למקום וחסמו את הציר. לדברי התושבים, מאז החלו פעולות המחאה, כמות המבריחים והשב"חים החולפים בציר ירדה משמעותית[caption id="attachment_73190" align="aligncenter" width="436"]

חוסמים את ציר ההברחות במצפה יאיר בשבוע שעבר (צילום מסך)
כשלושים תושבים מדרום הר חברון התכנסו ביום שישי בשביל ההברחות הסמוך למצפה יאיר וחסמו אותו לתנועה. מדובר בפעם השלישית בשבוע האחרון בה חוסמים התושבים את הציר, לאחר שקצה נפשם בגניבות ובחדירות באיזור.
מדובר בציר העובר במרחק של כמאתיים מטרים מבתי הישוב מצפה יאיר הסמוך לסוסיא. השביל נפתח בהוראת בג"ץ עבור מספר משפחות ערביות שמתגוררות בכפרון ביר אל עיד הסמוך, אולם מביר אל עיד ממשיך השביל אל המדבר ואל ישובי הבדואים בדרום, מה שהפך אותו לשביל הברחות פעיל.
מסיעי שב"חים וסחורות גנובות עושים את דרכם באין מפריע, כאשר פניות חוזרות ונישנות לצה"ל בכדי שיחסום את הציר לכל הפחות לאחר הכפר, לא נענו.
בליל שבת שעבר נגנב ממצפה יאיר רכב בידי ערבים, לאחר מספר שבועות בהם מדי מספר ימים חודרים ערבים לאחד מישובי האיזור וגונבים רכבים ורכוש. ביום ראשון שעבר חסמו התושבים את שביל ההברחות בבוקר, ובערב, לאחר שסמו אותו שוב, הגיעו למקום שוטרים שעצרו ארבעה תושבים. חיילי צה"ל וערבים מהכפר הסמוך פינו בכל פעם את החסימות.
[caption id="attachment_72933" align="aligncenter" width="491"]

אבידן אופיר מסביר על ציר ההברחות (אלחנן גרונר -הקול היהודי)
התושבים מדווחים כי בעקבות החסימות ירדה בצורה חדה כמות המבריחים המשתמשים בציר, כיון שהשמועה על החסימות עשתה לה כנפיים. ביום שישי שוב חסמו התושבים את הציר וחיילי צה"ל הגיעו לפנות אותו. בנתיים המבריחים הבדואים מתרכזים בשביל ההברחות החולף בעלייה לישוב אביגיל.
בהר חברון ממשיכים להאבק וחושבים על פתרונות יצירתיים לחסימת השביל למבריחים. בסיור שנערך באיזור בשבוע שעבר מתוך מטרה להקים וועד פעולה איזורי, סיפר אבידן אופיר מסוסיא כי "הרשות הפלסטינית" שמה לה למטרה לפתח את האיזור ואף ניסתה לסלול את שביל ההברחות, וזאת במטרה לעבות את ההתיישבות הערבית באיזור וליצור חיץ בין הישובים היהודיים.
אהרון 2 כ"ב אלול תשע"ג 10:52 אהרון
יהושוע 1 כ' אלול תשע"ג 22:37 יהושוע