חמישים ימי לחימה והפסקות אש חלפו מאז הכריזה ישראל בקול תרועה גדולה על מבצע 'צוק איתן', לאחר שערביי עזה ירו מאות רקטות לעבר יישובי ישראל. 70 יהודים נהרגו ומאות נפצעו. הערב (שלישי) נכנסה לתוקפה הפסקת אש בין ישראל למחבלים. ככל הנראה לטווח ארוך, אך עד כה לא הוגדר טווח זמן כל שהוא.
בשעה 19:00 נכנס לתוקף ההסכם עליו חתמה מדינת ישראל עם ארגון הטרור חמאס. ערביי עזה יחדלו מירי הרקטות, ובתגובה ישראל תחדל אף היא מהתקפותיה, תגדיל את מרחב הדיג של ערביי הרצועה לעשרה קילומטרים, ובנוסף תאפשר מעבר סחורות, סיוע הומניטארי וציוד נוסף הדרוש לשיקום הרצועה. מעבר הסחורות, כך על פי ההצעה שהתקבלה, יבוצע בפיקוח שישמור כי הציוד אשר יועבר לרצועה לא ישמש את ארגוני הטרור. אך עד לרגע זה עדין לא ברור כיצד הדבר יתבצע.
לגבי סוגיית תשלומי המשכורות ל"פקידים" ברצועה, ישנה מחלוקת בין ישראל לחמאס. בארגון הטרור טוענים כי העסקה כוללת גם תשלום משכורות לאלפי פקידים, ומנגד בישראל אומרים כי סוגייא זו תדון בהמשך. כך או כך ברחובות רצועת עזה יצאו הערבים לחגוג את מה שכינו "ניצחון", ודובר החמאס הגדיל בדבריו כשאמר כי "איש לא ניצח את ישראל כפי שעשינו זאת כעת"
רבים משרי הקבינט מתנגדים להצעה
ההסכם שנחתם היום מבוסס בעיקרו על "הבנות" שנחתמו בין הצדדים לאחר 'עמוד ענן'. למעשה, הפסקת האש, שנחתמה בקהיר בתיווך מצרים, תחזיר את המצב בשטח לקדמותו כפי שהיה בתקופת טרום 'צוק איתן'. מכיוון שכך, קבעה חוות דעת משפטית כי ראש הממשלה ושר הביטחון רשאים לקבל את הפסקת האש, כאשר זו איננה גוררת שינוי משמעותי מהמצב הקיים. כזו היא הפסקת האש שנחתמה היום.
במידה והפסקת האש תישמר, בעוד כחודש צפויים הצדדים להיפגש שוב בקהיר ולדון על המשך דרישותיהם של ישראל וחמאס. בין היתר מדובר בהקמת נמל ימי ושדה תעופה בעזה, ובישראל דורשים לדאוג לפירוז הרצועה מנשק ותחמושת.
רבים משרי הקבינטי המדיני-בטחוני, שכאמור לא נדרשו להתכנס ולדון בהצעה, תוקפים בחריפות את ההסכם ואומרים כי זוהי כניעה מול ארגון הטרור. בין המתנגדים ניתן למנות את השרים בנט, ליברמן ואהרונוביץ'.