בעקבות התפרעות המונית של ערביי האזור היום בשעות הבוקר ופציעתם של 5 יהודים בציר תקוע הר חומה, החליטו תושבי האזור לצאת הערב להפגנה בצומת בית סחור, בה חסמו התושבים את הציר לנסיעת ערבים ודרשו מראשי צה"ל לשנות את המדיניות הרופסת מול נסיונות הרצח היום יומיים מצד ערביי האזור.
בעקבות התפרעות המונית של ערביי האזור היום בשעות הבוקר ופציעתם של 5 יהודים בציר תקוע הר חומה, שהיוו 'הקש ששבר את גב הגמל', החליטו תושבי האזור לצאת הערב להפגנה בצומת בית סחור, בה חסמו התושבים את הציר לנסיעת ערבים ודרשו מראשי צה"ל לשנות את המדיניות הרופסת מול נסיונות הרצח היום יומיים מצד ערביי האזור. [caption id="attachment_77291" align="aligncenter" width="100%"] הציר חסום לערבים הערב בהפגנה(צילום: משה אטלו, סוכנות תצפית) מזה זמן רב שתושבי תקוע והאזור סובלים מנסיונותיהם החוזרים ונשנים של ערביי האזור לפגוע בתושבים היהודים, נסיונות רצח לכל דבר ועניין. אבנים, חסמים ובקבוקי תבערה הפכו למנת חלקם של התושבים ואך בנס, לא עלו אלו בחייו של יהודי באזור זה בתקופה האחרונה. הבוקר התקהלו והתפרעו עשרות ערבים בצומת בית סחור בכביש תקוע הר חומה. מהלך ההתפרעות יידו הערבים אבנים על רכבי התושבים היהודים שחלפו באזור וכתוצאה מכך נפצעו 5 יהודים, חלקם פונו לצורך קבלת טיפול רפואי בבית החולים. התושבים באזור מספרים כי התחושה המלווה אותם מזה חדשים היא שמדיניות צה"ל כלפי המתפרעים, היא הכלה והתרפסות, בעוד חייהם של היהודים באזור תלויים מנגד. עקב ארועי הבוקר והתחושות הקשות יצאו הערב תושבי תקוע והאזור למקום ההתפרעות הבוקר, צומת בית סחור. המפגינים חסמו את הכביש לנסיעת ערבים, נשאו דגלים וקראו לראשי הצבא לשנות את המדיניות המסוכנת בטרם תעלה בחיי אדם. [caption id="attachment_77293" align="aligncenter" width="100%"] תושבים הערב בהפגנה (צילום: משה אטלו, סוכנות תצפית) כעבור כשעה התפזרה ההפגנה בתיאום עם כוחות הביטחון ללא שנרשמו מקרים חריגים או עצורים.
במעשה טרור הזה נויכו הרבה שמאלנים - פרובוטורים - אנרכיסטים -תל-אביביים (והסביבה) שהובילו, אף השתתפו מעשה טרור. הם הם שנתנו לגיטימציה להרים אף לונדלים והברברים צמאי דם. אין לי ספק ששמאלנים לא יועמדו לדין. צריך יום אחד להגיע לביתם של האנרכיסטים לרסס אותם, ביתם, מכוניתם במתח סלעים. וכמובן לשלול כל זכות מערבושים לנוע בכבישם משותפים ולהחזיר כל המחסומים. הממשלה חייה באשלייה שכל זה אירועים נקודתיים. אני וכל תושבי יו"ש יודעים שאנתיפאדה שלישית כבר מתנהלת מזמן. ממשלה מתנהגת כמו שלושה קופים: לא רואה, לא שומע, ולא אגיד לאף אחד 12 מכוניות בהפרש של כמה דקות נפגעו, זאת אומרת שלפחות 15-20 דקות לא הגיעו כוחות ביטחון. ולא להאמין כל זה התרחש ליד מחסום מזמוריה!!!!! ומה ענו משמר הגבול במחסום??? זאת לא גיזרה שלנו. בזיון!!!!!!!! ולא משנה להם שאנשים יכלים להיפצע או (חס ושלום) למות, העיקר שזו לא גיזרה שלהם. פשוט לא מתקבל על הדעת.
אחד העם 6 י"ט חשון תשע"ד 10:54 אחד העם
מרים 5 י"ט חשון תשע"ד 02:09 מרים
היהודי הנוקם 4 י"ח חשון תשע"ד 22:19 היהודי הנוקם
כן 3 י"ח חשון תשע"ד 22:00 כן
נחום 2 י"ח חשון תשע"ד 20:17 נחום
איש 1 י"ח חשון תשע"ד 19:42 איש