בע"ה ב' אייר תשפ"ה
הרשמה לניוזלטר שלנו

Close

"פשיעה הלאומנית" - סיכום שבוע פרשת דברים

גניבת עדרים, החזקת אמצעי לחימה, שוד, אונס ואלימות • "פשיעה הלאומנית" - סיכום שבוע פרשת דברים

  • ח' אב תשע"ג - 14:26 15/07/2013
גודל: א א א
גניבת עדרים, החזקת אמצעי לחימה, שוד, אונס ואלימות • "פשיעה הלאומנית" - סיכום שבוע פרשת דברים
[caption id="attachment_69850" align="aligncenter" width="427" caption="רופא. אילוסטרציה (SXC)"]
הפשיעה בקרב אוכלוסיות המיעוטים במדינת ישראל גואה ללא הרף והגיעה למימדים עצומים. אחוז האזרחים הערבים במדינת ישראל עומד על כ-20%, אך לפי נתוני המשרד לביטחון פנים, בשנה האזרחית 2011 היו ערבים מעורבים ב-67% מהרציחות בישראל, 70% מנסיונות הרצח, 38% מן התקיפות החמורות, 36% ממעשי השוד ו-52% מההצתות. גם הפשיעה בקרב המסתננים האפריקאים גבוהה במאות אחוזים מאשר יחסם בחברה. גם בנוגע לרף תאונות הדרכים, זוכים הערבים בישראל לסטטיסטיקה גבוהה פי 2 לעומת הנהגים היהודים. 

רשויות החוק בישראל ממהרות  לצרף כל אירוע פשיעה חדש לסטטיסטיקת הפלילים בארץ, ונמנעת באדיקות מלבחון את הרקע הלאומני למעשים. אך אל מול מבול האירועים צפות ועולות השאלות – האם אין מניע לאומני, גם אם לעיתים הוא נסתר, למעשים? אילו לישראל הייתה זהות יהודית חזקה, יתכן יכולה הייתה להתמודד עם הפשיעה בצורה טובה יותר? ומה הקשר בין חוסר העמידה מול האויבים מחוץ, להתמודדות עם הפשיעה מבית?

בפרוייקט מיוחד בקול היהודי, ננסה להציף את תופעת פשיעת המיעוטים בישראל, נחפש את הרקע למעשים ונבחן את התנהלות הרשויות בישראל אל מול התופעה. תעקבו.

יום שישי, ה' מנחם אב

• עקב המשך גנבות מים באזור חברון , ועקב כך שממשכים להזרים מים לאוכלוסיה הערבית המתגוררת בעיר האבות, נפסקה הבוקר אספקת המים לקריית ארבע וחברון למשך שעות ארוכות. (הצלה יו"ש)

יום חמישי, ד' מנחם אב

• משטרת תל אביב מדווחת כי ערבי מאום אל פאחם ומסתנן סודני נעצרו בחשד למעורבות באונס תיירת מדרום אפריקה וגניבת מכשיר הפלאפון שלה. האירוע התרחש בחוף ים בעיר.

• כתב אישום הוגש הבוקר כנגד עשרה ערבים מארגון הפשיעה אבו מור מרמלה. ארגון הפשיעה גבה דמי חסות (פרוטקשיין) מכחמש מאות אתרי בנייה בישראל, וזאת במשך שנים רבות.
• ערבי ממזרח ירושלים העובד בגינון ביבנה נעצר בחשד שגנב כסף מקופות צדקה בבית כנסת בעיר. הוא זוהה במצלמות האבטחה של בית הכנסת.
• המשטרה מדווחת כי ביום שלישי עצרו שוטרים רכב חשוד ברחובות. הרכב עצר בצד ויושביו נמלטו. אחד מהם, ערבי שב"ח נתפס בידי השוטרים. על פי דיווח המשטרה, השב"ח הכחיש בחקירתו כי ברח מהרכב, ובעל הרכב הכחיש שברחו לו אנשים מהרכב. בסיום חקירתם שוחררו השניים, גם השוהה הבלתי חוקי, והרכב נתפס בידי המשטרה.
• בדואי מלקיה שהסיע ברכבו ארבעה שב"חים ערבים נעצר ביום שלישי בבוקר במודיעין. שניים מהערבים נשאו אישורי כניסה מזוייפים אותם קנו לטענתם באלף ₪.
• ביום שני בלילה נתפסו 12 שב"חים ערבים כשהם לנים באתר בנייה במודיעין. אחד מהם נעצר והשאר שוחררו.

• במהלך הלילה חדרו ערבים לגבעת גל הסמוכה לקריית ארבע וגנבו מהמקום רכב ו-2 כבשים. הערבים ניסו לפרוץ לכלי רכב נוסף אך נכשלו. במהלך החדירה נעלו הערבים את דלת ביתה של המשפחה שרכבה נגנב באמצעות צינורות שחוברו לידית הדלת.

• בכפר גדעון הסמוך לעפולה נגנבו במהלך הלילה 5 טלאים.

יום רביעי - ג' מנחם אב


• בכפר עילוט שבצפון נמצאו חמשת העגלים שנגנבו מוקדם יותר אתמול ממושב מאור.

• באיזור שומרה שבגליל המערבי הורעלו ארבע פרות של יהודים. על פי חשד המגדלים מדובר בפעולה שבוצעה בידי ערבים שפלשו לשטחים באיזור איקרית ובירעם.

• חמישה עגלים נגנבו ממושב מאור שבעמק מנשה באיזור ואדי ערה, כך מדווחים באיגוד מגדלי הבקר.

• הוארך ביומיים מעצרו של הרופא הערבי מואדי ערה החשוד בתקיפה מינית של חיילות בהן טיפל במרפאה בחדרה.

• הוארך בארבעה ימים מעצרו של מסתנן סודני החשוד בתקיפה מינית של ילדה בת 7.5 בתל אביב

• בכפר בענה נתפסו כאלף זיקוקים, נפצים וצעצועים מסוכנים נוספים.

• רופא ערבי כבן 30 מואדי ערה נעצר בחשד שתקף מינית אתמול מטופלות שהגיעו למרפאה בחדרה בה הו עובד. המשטרה תבקש הבוקר להאריך את מעצרו בבית המשפט ונבדק חשד לביצוע מקרים נוספים.

• כמות ענק של סמים נתפסה במהלך הברחה של בדואים בגבול ישראל מצרים. הסמים נתפסו בתוך משאית של קבלן הבונה את הגדר באיזור הגבול מטעם משרד הבטחון, ושויים מוערך בכ-8,000,000 ש"ח.

• מסתנן סודני נעצר בחשד שתקף מינית ילדה בת 7 בתל אביב. אמה של הילדה התלוננה במשטרה וסיפרה כי אפריקאי המתגורר סמוך לביתם תקף את בתה.

• ערבי מהכפר אעבלין שדקר את אחותו למוות בעקבות סכסוך בינה לבין אשתו נידון לשש שנות מאסר, וזאת במסגרת הסדר טיעון.

יום שלישי - ב' מנחם אב

• בדואי שהסיע שב"חים נתפס באיזור כביש 25 בדרום כשברכו תשעה שב"חים. הנהג הבדואי פתח בנסיעה כשלוחם מג"ב ניתלה מחוץ לרכב. כעבור מספר מטרים ולאחר שירד מהכביש עצר הרכב. הלוחם לא נפגע והנהג נעצר.

• עובד זר מסין נעצר בחשד לביצוע מעשה מגונה בקטין בזמן שאושפז בבית החולים ברזילי באשקלון.

• שני צעירים בדואים נעצרו אתמול באיזור מודיעין לאחר מרדף ממושך אחרי רכב בו נסעו. השניים השליכו פריטים שונים ותיקים מהרכב ובהמשך נמלטו רגלית. השוטרים שעצרו אותם מצאו ברשותם רכוש רב החשוד שנגנב זמן קצר קודם לכן מבית ורכב בנס ציונה.

• ערבי ממזרח ירושלים נעצר בחשד שגנב פלאפון ממוכרת בחנות ברחובות ביום ראשון.

• הוארך ביומיים מעצרם של שני המסתננים הסודנים החשודים בריסוס צלבי קרס בבאר שבע.

• בבית בכפר דיר אל אסד שבצפון נמצאו כמות גדולה של שתילי מריחואנה. ערבי בן 45 נעצר.

• כוחות מד"א הוזעקו הבוקר לאתר בנייה בנתניה, וקבעו את מותו של מסתנן מאריתראה שנמצא בבור באתר. על פי החשד, המסתנן הושלך לבור בידי ערבי מהכפר עילוט העובד אף הוא במקום, בעקבות קטטה שפרצה בין השנים. הפועל הערבי נעצר והוא נחקר בשעה זאת.

• שוטרים שעצרו אתמול נהג ששוחח בטלפון בטייבה תוך כדי נהיגה גילו כי מדובר בנער ערבי בן 17 המתגורר בעיר ומעולם לא הוציא רשיון נהיגה.

• שני מסתננים סודנים שעבדו באולם שמחות בבאר שבע נעצרו אתמול בחשד שריססו צלבי קרס על קירות האולם. עובדי האולם גילו את הכתובות לפני מספר ימים והמתינו לחזרתו של בעל האולם מחו"ל. אתמול הגיש בעל האולם תלונה במשטרה ושני העובדים החשודים במעשה נעצרו. השניים, בשנות העשרים לחייהם, יובאו היום לדיון בבית משפט השלום בבאר שבע.

• איגוד מגדלי הבקר בישראל מדווח על גניבת שבע כבשים בידי ערבים מדיר בנצרת.

• ערבים מסוריה הבריחו לישראל עדר של כ-400 עיזים. העדר הוברח דרך נקודה ללא גדר בגבול הסורי ליד מג'דל שמס, והועבר לכפר ירכא שם נתפס.

יום שני - א' מנחם אב

 בית משפט השלום בבאר שבע גזר 24 חודשי מאסר וקנס של 100,000 ש"ח על בדואי מאבו קריאנת שהיה מנהל בפועל של התאגיד בגין הגשת ערבות בנקאית מזוייפת. כתב האישום ייחס לו עבירות של קבל דבר במרמה, שימוש במסמך מזויף ונסיון להשמדת ראיה.

• עובד זר כבן 28 נעצר לאחר שעל פי החשד ביצע מעשה מגונה בקטינה כבת 17 איתה עבד בבית קפה באזור השרון. את המעשה ביצעה הגוי בסיום משמרת לילה במקום.

 ערבי מהכפר נחף התלונן כי מספר חשודים ירו לעברו ונמלטו ברכב מהמקום. משטרת כרמיאל פתחה בחקירה. כשעה לאחר מכן נעצר ערבי מדיר אל אסד בחשד לירי. מעצרים נוספים צפויים בפרשיה.

 בית המשפט המחוזי בחיפה גזר 26 חודשי מאסר על ערבי מדיר אל אסד לאחר שהורשע בהצתת רכב של בן דודו בשל סכסוך שהתגלע בין השניים. השופט משה גלעד גזר עליו 14 חודשי מאסר בפועל, הפעלת מאסר מותנה בין 12 חודשים מתיק אחר שהתנהל בבית המשפט בעכו. שני עונשי המאסר ירוצו בחופף לעונש מאסר בן 8 חודשים אותו הוא מרצה בפועל. בנוסף, חוייב הערבי לפצות את בן דודו בסכום של כ-14,300 ₪.

 בית משפט המחוזי בחיפה גזר עונשי מגוחכים על שני ערבים מהכפר שעב בצפון, שהורשעו כי ניהלו קרב של ממש על רקע בחירות לראשות הכפר. הקרבות כללו ירי מנשק חי, השלכת רימון רסס, ויידוי אבנים הדדי. במהלך האירועים נהרג אחד אחד מבני החמולות וחברו נפצע. למרות כי הורשעו בהחזקת נשק, ירי וחבלה חמורה, גזר עליהם בית המשפט 3 שנות מאסר בלבד.
 בשעות הבוקר המוקדמות, פשטו שוטרי תחנת פתח תקווה על מבנה בו שוהיםשב"חים ערבי , זאת במטרה לאתר חשודים בפריצה לבתים ולרכבים ברחבי העיר. במקום נמצא בתוך מקרר ציוד רב שנגנב מתושבי העיר במהלך פריצות לבתים ולרכבים. במקום נתפסו כלי עבודה חשמליים ומספר רב של מכשירים סלולריים חמשליים. במקום נעצר ערבי שב"ח כבן 20  והוא נחקר בחשד לגניבת הכלים.
 למחסום קלנדיה הגיע ערבי כבן 25 בעל תעודת זהות כחולה לאחר שחבריו ירו בו באגן וברגל.

יום ראשון - כ"ט תמוז

 ערבי כבן 86 משכונת אבו טור בירושלים נעצר לאחר שגנב רכב וברח משוטרים בראשון לציון. בשעות הערב התקבל דיווח בתחנת ראשון לציון על גנבת רכב. שוטרים שהגיעו למקום זיהו את הרכב החשוד והחלו במרדף אחריו. הערבי החל לברוח כאשר הוא עובר ברמזור אדום, נכנס באין כניסה ונוסע נגד כיוון התנועה, כל זה כאשר ניידות נוסעות אחריו, כורזת לו לעצור כשהוא מסכן את המשתמשים בדרך.

ניידות משטרה אגפו את הרכב והנהג החל להמלט רגלית תוך כדי מעבר בין מכוניות ובינות לעצים בחורשת יער. לבסוף נעצר החשוד ונחקר.

 שני אחים ערבים מטירה נעצרו לאחר שגנבו רכב ממוסך בכפר סבא. בשעות הצהרים, הבחינו עובדים במוסך בכפר סבא כי ערבי נכנס לאחד הרכבים במקום, פתח בנסיעה ונעלם. זמן קצר לאחר מכן נתפס הרכב סמוך לטירה ונעצר. בירור פרטי המקרה העלה, כי במוסך עבד ערבי מטירה שהעביר לאחיו את פרטי הרכב וזה הגיע למוסך וגנב אותו. שני האחים (בני 29 ו-22) עוכבו לחקירה בתחנת כפר סבא.
• בית משפט השלום בבאר שבע גזר שנתיים מאסר על עאמרי ולאידה, צעיר בדואי שברשותו נתפסו 18 קילו חשיש.
• קבלן בדואי מהדרום נידון לשנתיים מאסר וקנס של 100,000 ש"ח על עבירות מרמה וזיוף מסמכים במסגרת מכרזים אליהם ניגש.
• שעות שירות לציבור נגזרו היום (א') בבית משפט השלום בבאר שבע על חביב אבו האני, ערבי שהגיע למבחני פסיכומטרי במקום חבריו. בפעם השלישית בה ביצע את המעשה התגלה דבר התרמית בידי הבוחנים.
• בבית משפט השלום בירושלים הוארך ביממה מעצרו של פאדי בכרי מכפר עקב שבצפון ירושלים. בכרי חשוד כי אנס ילדה בת עשר באחת משכונות צפון ירושלים לפני מספר חודשים. הוא נעצר לאחר שדגימות D.N.A שנלקחו ממנו כשנעצר לפני כשבוע בחשד לתקיפת מאבטח, התאימו לזירת האונס.
• הותר לפרסום כי עלי אמיטראת, בדואי כבן 40 מדרום הארץ נעצר בחשד שרצח את שתי בנותיו הקטנות לפני למעלה מחודש בכפר אל פורעה. במסגרת הפרשה נעצרו אחיו של אמיטראת בחשד שחטפו באיומי נשק קרוב משפחה של האם ושחררו אותו רק לאחר שהבנות נמסרו לאב. בהמשך האב רצח אותן, כך על פי החשד.
• נער ערבי מטירה נעצר בעיר לאחר שנמלט בנהיגה פרועה מבלשי משטרה שהורו לו לעצור. במהלך הנסיעה התנגש הנער בשני רכבים ולאחר מכן נמלט רגלית. לשוטרים שתפסו אותו סיפר כי קנה רכב ונסע בו על אף שטרם הוציא רשיון נהיגה.
• נער ערבי בן 17 משכם נעצר אתמול בבריכה ברעננה לאחר שעורר את חשדו של שוטר ששהה במקום. לשוטר התברר כי הנער מצא כרטיס מחוץ לבריכה וכי הוא שב"ח השוהה בתחומי הקו הירוק בניגוד לחוק.
 במהלך הלילה נגנבו מהמושב ברכיה הסמוך לאשקלון כ-43 טלאים.
• חבשי חסן, ערבי כבן 92 עתר לבית המשפט המחוזי בלוד בבקשה להפחית ממאסרו. חסן יושב בכלא 22 שנה לאחר שבגיל 70 הצית את בתו על רקע "פגיעה בכבוד המשפחה". עקב חומרת המעשה דחה בית המשפט, בהרכב של שלושה שופטים, את עתירתו של חסן.
 בבית משפט המחוזי בלוד הוגש כתב אישום נגד מסתנן כבן 30 מסודן שאנס לפני כשבועיים אם ל-4  באתר בנייה בו הוא עובד  ביבנה.
 חדר מנהל בבית הספר בכפר בענה ליד כרמיאל נשרף במהלך הלילה (ראשון). במשטרה חושדים כי מדובר בהצתה
עוד בנושא:
"הפשיעה הלאומנית" – סיכום שבוע פרשת מטות-מסעי
"פשיעה לאומנית" – סיכום שבוע פרשת פנחס
"פשיעה לאומנית" – סיכום שבוע פרשת בלק
"הפשיעה הלאומנית" – פרויקט חדש בקול היהודי
תגובות (0) פתיחת כל התגובות כתוב תגובה
מיון לפי:

האינתיפאדה המושתקת


0 אירועי טרור ביממה האחרונה
האירועים מה- 24 שעות האחרונות ליומן המתעדכן > 0 מהשבוע האחרון

סיקור מיוחד