מיזם חדשני של מד"א הושק היום (ג'). מדובר באפליקציה מיוחדת שתדע לדווח על מקרי חירום למתנדבים ממערך 'נאמני חיים' על אירועים הקרובים למקום בו הם נמצאים.
הרעיון העומד בבסיס המיזם הענק והחדשני - שזכה לשם "נאמני חיים" - הוא שכל אזרח שעבר בשלב כלשהו הכשרה בסיסית של כ-20 שעות בעזרה ראשונה, מסוגל לבצע פעולות החייאה בסיסיות בחולה שלקה בדום לב – ובכך להגביר את הסיכויים להציל את חייו.
כאמור, במד"א מעריכים כי פוטנציאל המצטרפים לפרויקט החדשני עומד על כמיליון איש בעלי הכשרה רלוונטית , כמו רופאים, אחיות, פארמדיקים, חובשים, חובשים בצה"ל, מצילים, מורים וגננות, מגישי עזרה ראשונה ועוד.
מנהל אגף רפואה במד"א ד"ר רפי סטרוגו אמר: "האירוע המרכזי בו מיועד הפרויקט הזה לטפל הוא מקרים של דום לב - הפסקת זרימת דם למוח וללב עצמו. מכאן מתחילה הספירה לאחור, כל שנייה שעוברת מקטינה את הסיכוי לשרוד את האירוע ולצאת ללא נזק מוחי. אנו נאבקים על השניות והדקות הראשונות במטרה לחדש כמה שיותר מהר את זרימת הדם למוח. עד היום נתנו מענה מכל הכיוונים האפשריים, פריסה רחבה של אמבולנסים, אופנועני מד"א, כונני מד"א וכו וכיום הגענו למצב שברוב המקרים תוך כ-5 דקות יש ידיים של איש מד"א מקצועי המטפלות באדם שעבר דום לב. כעת אנחנו באים ואומרים שלפי כל המחקרים השונים והניסיון המקצועי הרב שלנו בשטח גם את הזמן הקיים חייבים להמשיך ולצמצם. לתוך חלון הצמצום הזה נכנס פרויקט 'נאמני חיים'".