בע"ה כ"ד שבט תשפ"ה
הרשמה לניוזלטר שלנו

Close

הותר לפרסום: אישום נגד 3 תושבי חוות גלעד

כתב אישום הוגש הבוקר לבית המשפט המחוזי בלוד, כנגד שלושת תושבי חוות גלעד שנעצרו בידי השב"כ בחשד להצתת רכב ערבי, כך הותר לפרסום. שניים מהעצורים הודו במיוחס להם

  • אלחנן גרונר, הקול היהודי
  • ה' אדר תשע"ד - 13:30 05/02/2014
גודל: א א א
כתב אישום הוגש הבוקר לבית המשפט המחוזי בלוד, כנגד שלושת תושבי חוות גלעד שנעצרו בידי השב"כ בחשד להצתת רכב ערבי, כך הותר לפרסום. שניים מהעצורים הודו במיוחס להם
[caption id="attachment_79437" align="aligncenter" width="300"]רכב שהוצת בפרעתה (זכרייה סדה) הרכב שהוצת בפרעתה (זכרייה סדה)
כתב אישום הוגש הבוקר לבית המשפט המחוזי בלוד, כנגד שלושת תושבי חוות גלעד שנעצרו בידי השב"כ בחשד להצתת רכב ערבי, כך הותר לפרסום. שניים מהעצורים הודו במיוחס להם
מפרטי כתב האישום עולה כי אחד העצורים, יהודה לנדסברג, נשבר בעת חקירתו הקשה במתקן השב"כ, הודה בביצוע ההצתה והפליל את חבריו. שני הנאשמים הנוספים, יהודה סביר ובנימין ריכטר נעצרו אף הם ועברו חקירות שב"כ קשות, שבמהלכן נשבר סביר והודה בחלקו במעשה. ריכטר שמר על שתיקה לאורך כל החקירות.
על פי כתב האישום, בליל ט"ז בכסלו, החליטו לנדסברג וריכטר לפגוע ברכוש ערבי, וזאת ככל הנראה על רקע התגברות ארועי הטרור באיזור. השניים צירפו לפעילות את סביר, חייל שערק מצה"ל, והשלושה יצאו ברכב לעבר הכפר מדמא, ממנו מיידים ערבים כמעט מדי יום על כלי רכב בכביש גלעד. השלושה הגיעו לבית בבנייה בפאתי הכפר וניסו להצית ערימת קרשים ולגרום נזקים נוספים בבית. לאחר שלא הצליחו להצית את הערימה עזבו את המקום וחזרו לחווה.
[caption id="attachment_82325" align="aligncenter" width="300"]בנימין ריכטר (באדיבות המשפחה) בנימין ריכטר (באדיבות המשפחה)
מאוחר יותר באותו לילה הצטיידו השלושה בכפפות, תרסיסי צבע וחומר דליק ויצאו לכפר פרעתה במטרה להצית רכב. מכיוון שהבית הראשון של הכפר מוקף גדר וכלבי שמירה ופתח החצר ישנו שער נעול, המשיכו השלושה עד שהבחינו במשאית ורכב פרטי חונים בחצר בית. על פי האישום ריכטר ריסס מגן דוד, לנדסברג שפך חומר דליק על קדמת הרכב והמשאית, וסביר הצית את החומר באמצעות גפרור. לאחר מכן השלושה עזבו את המקום וחזרו לחווה.
ערבים מהכפר הבחינו בהצתה וכיבו את השריפה, אך לכלי הרכב נגרם לטענתם נזק כבד בשווי כולל של כתשעים אלף ₪.
יש לציין כי ריכטר היה אמור לשהות במעצר בית בחווה בזמן האירוע, וזאת בשל כתב אישום שהוגש נגדו בתיק אחר.
[caption id="attachment_82181" align="aligncenter" width="291"]יהודה לנדסברג (באדיבות המשפחה) יהודה לנדסברג (באדיבות המשפחה)
הפרקליטות מייחסת להם עבירות של קשירת קשר לביצוע פשע מתוך מניע גזעני, הצתה, השחתת פני מקרקעין מתוך מניע גזעני, נסיון הצתה ונסיון היזק בזדון. הפרקליטות דורשת להאריך את מעצרם עד לתום ההליכים נגדם. את העצורים מייצגים עורכי הדין עדי קידר ואורי קינן מעמותת חננו.
[caption id="attachment_82323" align="aligncenter" width="300"]יהודה סביר (באדיבות המשפחה) יהודה סביר (באדיבות המשפחה)
מקורבי העצורים הביעו בזמן מעצרם זעם על כך שמתייחסים אליהם כאל מחבלים מסוכנים. בצעד חריג הוציאו חוקרי השב"כ צו איסור מפגש עם עורך דין שחל על השלושה במשך למעלה משבוע, וכך נמנע מהם סיוע משפטי.
השלושה עברו חקירות קשות ותרגילי חקירה שנועדו לשבור את רוחם. מקורביו של לנדסברג תיארו כיצד חוקרי השב"כ השמיעו לו הקלטות בהם כביכול נשמעו ילדיו הקטנים בוכים. לדברי מקורביו, החוקרים אמרו לו כי כל עוד הוא שותק ילדיו, הסובלים מבעיות רפואיות חמורות, עוברים התעללות.
 
תגובות (18) פתיחת כל התגובות כתוב תגובה
מיון לפי:

האינתיפאדה המושתקת


0 אירועי טרור ביממה האחרונה
האירועים מה- 24 שעות האחרונות ליומן המתעדכן > 12 מהשבוע האחרון