בכתבת וידאו של הקול היהודי מספרים רבני ישיבת 'עוד יוסף חי' על פתיחת זמן קיץ בשמחה וחשק רב, למרות הקשיים הרבים. "אנחנו מרגישים כמו במדבר. כנראה כאן יש יכולת לקבל תורה בטהרתה כנתינתה מסיני" • צפו
למרות כל ההתנכלויות והקשיים, בישיבת 'עוד יוסף חי' רק ממשיכים וגדלים. זמן קיץ בישיבה נפתח בשבוע שעבר בשמחה. והתלמידים הגיעו למבנה החדש והזמני שנבנה, בחשק רב.
"מיד אחרי שמבנה הישיבה נגזל מאתנו התחלנו בהערכות מהירה לפתיחת זמן קיץ", אומר הרב יוסי אליצור, מנהל החינוכי של הישיבה. "ברוך ה' בזכות עזרה של הרבה אנשים, נבנה פה מבנה חלופי-זמני בו יש מקום לכל התלמידים. התלמידים חזרו בשמחה עם הרבה חשק להמשיך ללמוד, להתפתח, להתקדם, מתוך הבנה שאת התורה אי אפשר להשתיק".
\הרב יצחק שפירא, ראש הישיבה אמר, כי "עיקר העניין של זמן קיץ זה להתחבר לתורה. להיות מכונים לקבלת התורה. השנה יש לנו הכנה מיוחדת", אומר הרב שפירא. "כתוב שהתורה נתנה במדבר. וגם אנחנו מרגישים כמו במדבר. כנראה שבמדבר יש יכולת לקבל תורה כשהיא בטהרתה, כמו שהקב"ה רוצה. בלי הערבוביה שהאדם מערבב בתורה, אלא כנתינתה מסיני".
\עוד בנושא:
צפו בהשתלטות צה"ל על בית המדרש ביצהר
שמואל 10 י"ב אייר תשע"ד 15:50 שמואל
ון-לואן 9 ט' אייר תשע"ד 11:45 ון-לואן
דודי 8 ט' אייר תשע"ד 11:37 דודי
טל 7 ט' אייר תשע"ד 10:35 טל
נער גבעות 6 ח' אייר תשע"ד 21:53 נער גבעות
ברסלב 5 ח' אייר תשע"ד 21:47 ברסלב
יהושע 4 ח' אייר תשע"ד 21:29 יהושע
הרב יוסי אליצור והחבר׳ה 3 ח' אייר תשע"ד 21:00 הרב יוסי אליצור והחבר׳ה
נחמן 2 ח' אייר תשע"ד 20:28 נחמן
דוד ש. 1 ח' אייר תשע"ד 20:11 דוד ש.