בע"ה ג' ניסן תשפ"ה
הרשמה לניוזלטר שלנו

Close
פינוי

תוך חילול השבת: המשטרה פינתה גבעה בגוש עציון

חוות מקנה אברהם פונתה בשבת למרות שהמתיישבים ביקשו להמתין עד צאתה. מתיישב שסירב לעלות לרכב בשבת אויים עם טייזר

  • מערכת הקול-היהודי
  • א' ניסן תשפ"ה - 17:11 30/03/2025
גודל: א א א
הרס בגוש עציון. אילוסטרציה
הרס בגוש עציון. אילוסטרציה

שוטרים ובלשים מתחנת ביתר עילית מלווים בכוחות מג"ב פשטו בעיצומה של השבת על גבעת מקנה אברהם בגוש עציון, והורו לתושבים להתפנות תוך חילול שבת כבד, בטענה שהוטל על המקום שטח צבאי סגור.

התושבים שהיו באמצע תפילת מנחה, ניסו להסביר לשוטרים שהדבר בלתי אפשרי מפאת השבת ושעד לרגע זה לא ידעו על קיומו של השטח הצבאי הסגור. השוטרים בתגובה לא התרשמו, והחלו לעצור את התושבים בזה אחר זה ולהעלותם לרכבי המשטרה חרף השבת. 

נער שסרב לעלות לניידת אוים באקדח טייזר, ונגרר לאחר מכן בתחנת המשטרה - תוך שהשוטרים שרים את השיר שמזוהה עם החרדים הקיצונים "בשלטון הכופרים אין אנו מאמינים", כלעג להתעקשותו על שמירת השבת. נערים נוספים שנעצרו תיארו גם הם יחס מחפיר שקיבלו בתחנת המשטרה, שכלל בין היתר לעג לבגדיהם והשפלות פומביות על כך שהם "מסריחים". מספר מתיישבים נעצרו במקום ושוחררו בתחנת המשטרה בסיוע עו"ד דניאל שמישילשווילי מארגון חוננו.

עו"ד שמישילשווילי מסר: "התנהלות מבישה ומפירת חוק של מי שאמונים על אכיפתו, דווקא בימים בהם ברור לכל בר דעת, שמפעל ההתיישבות מהווה חומה בצורה מול אויבינו אשר ניצלו את הבריחה מעזה כדי לבצע טבח שלא נראה כמותו מאז הנאצים, יש מי שמזלזלים ופוגעים בנוער חלוצי שכל חטאו הוא אהבת הארץ ואמונה בזכותנו על אדמתנו. אנו כאן כדי לוודא שזכויותיהם יישמרו ולא נאפשר לשום גורם, יהא אשר יהא לנצל את גילם הצעיר של המתיישבים כדי לפגוע בהם בצורה נלוזה".

תגובות (0) פתיחת כל התגובות כתוב תגובה
מיון לפי:

האינתיפאדה המושתקת


0 אירועי טרור ביממה האחרונה
האירועים מה- 24 שעות האחרונות ליומן המתעדכן > 0 מהשבוע האחרון

סיקור מיוחד