לאחר שחשפנו בקול היהודי כי המופתי המסית עכרימה סברי מתגורר בבית לא חוקי במזרח ירושלים, ולאחר שצו עיכוב הביצוע שניתן להריסת הבית פקע, האם העירייה הולכת סוף סוף להפסיק את ההשתוללות של סברי?
סברי מתגורר בהר הזיתים בירושלים לא הרחק משכונת בית אורות. הוא גר בבית דירות לא חוקי בגודל 1,340 מ"ר שנבנה לפני למעלה מעשרים שנה כפי שניתן ללמוד ממספר התיק 252-07-04 שנפתח בשנת 2004 ועוסק במבנה הלא חוקי.
המדינה ביקשה כמה פעמים להרוס אותו אך בכל פעם העניין נדחה והתבטל. לפני כשנה, בחודש דצמבר 2023 הודיעה יחידת האכיפה על כוונתה לממש את צו ההריסה כשברקע המשך ההסתה של סברי גם תוך כדי המלחמה ולאחר הטבח שביצע חמאס בתושבי הדרום.
דיירי הבניין עתרו לבית המשפט לעניינים מקומיים בבקשה להקפיא את ההריסה וטענו טענות שונות בדבר בונה הבניין אבו קווידר שכלל אינו בארץ. יש לציין כי סברי משום מה לא מופיע בעתירה, יתכן מכיוון שלא רצה ששמו יופיע מול בית המשפט, מה שלא אמור לעורר סימפטיה יתרה.
למרות התנגדות המדינה, וכאשר היא נשענת על תצהירי העותרים שמתבררים ככל הנראה כנשענים על עובדות שגויות, השופטת ענת גרינבאום מבית המשפט לעניינים מקומיים בירושלים, הקפיאה את הריסת המבנה, בראשונה עד לאפריל 24 ובהמשך עד ליום 31.1.25.
כעת הקפאת ההריסה נגמרה, ואנחנו נמשיך לעקוב וראות האם ביתו הלא חוקי של השייח המסית יהרס סוף סוף.
הצטרפו לעדכוני הקול היהודי:
בוואטסאפ >>
בטלגרם >>
כבר חמש שנים שאנחנו "יושבים" בקול היהודי על עכרימה סברי. המופתי לשעבר של ירושלים והרשות הפלסטינית, שכבר באינתיפאדה השניה תמך בפיגועי התאבדות, הפך בשנים האחרונות לחלק אינטגרלי מציר הרשע האיראני.
כפי שחשפנו, ממקום משכנו בירושלים הוא השתתף בועידות יום אל קודס האיראני לצד נסראללה, אסמעאיל הנייה וראשי המיליצות של העיראקים והחות'ים.
בדו"ח של עשרות עמודים סקרנו יחד עם ארגון "לביא" וארגון "לך ירושלים" את פועלו של המופתי המסית. מתמיכה בטרור ועד פסקי הלכה להוצאה להורג של מי שימכור קרקע ליהודים. מקשרים עם בכירי חמאס וחיזבאללה ועד פעילות בבתי ספר.
אלא שבזמן שישראל מחסלת את נסראללה בלבנון והנייה באיראן, סברי בן ה-85 יושב בלב בירת ישראל ללא הפרעה, אגב, בביתו הלא חוקי שבהר הזיתים, אירוע שמצריך כתבה בפני עצמה.
רק בעקבות מאבק עיקש של הקול היהודי ועתירה לבג"ץ של ארגון לביא, הגישה בחודשים האחרונים הפרקליטות כתב אישום נגדו על הסתה לטרור. כדי להבין עד כמה הפרקליטות לא באירוע אפשר ללכת לתגובה שהוגשה בשמם בתחילת המלחמה לבית המשפט, בה ביקשו לדחות את מועד התגובה לעתירה מכיוון שפרצה מלחמה. במקום להבין שסברי מראשי המסיתים ודווקא במלחמה יש לטפל בו, חשבו בפרקליטות שהמלחמה היא סיבה לדחות את הטיפול בו.
במוקד כתב האישום שהוגש נגד סברי לבסוף נמצאים שני אירועים שחשפנו בקול היהודי.
הראשון הוא ביקור בג'נין שם שיבח סברי את המחבלים ובהם ראאד חאזם מהפיגוע בדיזינגוף.
סברי שיבח בנאומו את אביו של המחבל שהפך לסמל תומכי המחבלים, פתחי חאזם (אבו ראאד), ואמר כי הגיע עם משלחת מייצגת של תושבי ירושלים להביע את אחדותו של העם הפלסטיני "מהים עד הנהר", ובכדי להשתתף בטקס ה"חתונה" של השאהיד. סברי שיבח וחיזק את חאזם על דרכו התומכת בפיגועים והוסיף כי "השאהידים האלה הם לפיד המראה לנו את הדרך". פתחי חאזם אמר במפגש כי "המלחמה שלנו היא מלחמה דתית".
האירוע השני בגינו הואשם בהסתה לטרור הוא ביקור בבית המחבל עדאי תמימי שרצח את החיילת נעה לזר הי"ד במחסום שועפט וביצע פיגוע נוסף במהלכו חוסל בכניסה למעלה אדומים.
במהלך הביקור הסביר סברי את מעלת השהיד והוריו ואמר כי אם היו מבינים את מעלת השהיד כולם היו יוצאים לבצע פיגועים.
סברי הדגיש בדבריו את משמעות המילה שהיד ואמר כי "מבחינה דתית למילה "שהיד" יש משמעות נשגבת, משמעות נכבדת, משמעות לאומית, שלא נמצאת ביתר הדתות".
"הם חיים (השהידים א"ג) אבל אנחנו כבני אדם לא מרגישים, הוא בגן העדן, אם ירצה האל, כי המלאכים הם אלה שמקבלים את פניו", אמר.
סברי שיבח את הורי המחבלים השהידים ואמר כי "אביו של השהיד ואמו של השהיד גם הם יהיו בגן העדן אם ירצה האל, בארמון שהוא מיוחד להם, והוא "ארמון השבח", הגמול שלו הוכפל, ואללה ישתבח שמו ויתעלה מחשיב לדרגת אורך הרוח [צַבְּר] הגבוהה ביותר היא שהאב נושא באורח רוח את אובדן הילד, זו דרגת אורך הרוח הגבוהה ביותר".
הוא המשיך להלל את השהידים ואמר כי "זו בחירה מאת אללה, אנשים נאבקים בצבאות, ולא כל אחד נהרג, לא כל אחד הופך לשהיד. אבל ריבוננו הוא זה שבוחר את הגורמים שראויים להיות בגן העדן ללא חשבון". בנוסף טען כי גופם של השהידים נותר שלם בקבר ולא נרקב.
אולם השיא הגיע כשסברי הסביר מדוע אוסרים על התקשורת הערבית לדבר על שהיד וג'יהאד. "התקשורת המערבית מזהירה ואוסרת על התקשורת הערבית לדבר על השהידים ועל הג'האד, אסור לדבר על הג'האד... הדברים כולם הם על ההתנגדות באופן כללי, בלי להזכיר את המילה שהיד או את תכונות השהיד, למה? כי אם כל האנשים ידעו עד כמה מעמד השהיד [גבוה], אז כל האנשים היו פונים [לדרך] ה"שהאדה" כדי להרוויח את הנדיבות האלוהית ["כַּרַם רַבַּאני"] הזו, את החסד האלוהי הזה, את המעמד הנשגב הזה, שריבוננו שם אותו לגמול/שכר היום".
הבנתם? בעיר הבירה של ישראל יושב אדם הנושא משרה דתית מוסלמית בכירה שמסביר את גודל מעלת רצח היהודים, ומדינת ישראל לא עושה לו דבר מלבד כמה חקירות לאורך השנים.
נזכיר כי סברי מקורב לבכירי רע"מ. לאחר מהומות המגנומטרים ב-2017 העניק לו מנסור עבאס מגן הוקרה בטקס ענק של התנועה האסלאמית.
אגב, לאחר הרחקתו האחרונה של סברי מהר הבית לפני כמה חודשים, שורה של חברי כנסת ערבים הגיעו לתמוך בו במשלחת מיוחדת.
הוא גם משתתף קבוע באירועים של עמותות רע"מ כדוגמת עמותת אל אקצא, שם העביר באופן קבוע הרצאות בקורסים, בין השאר בקורס בו השתתפה ליניר אבו הזאז, העוזרת של יו"ר ועדת חוץ וביטחון רם בן ברק. כפי שחשפנו בקול היהודי העוזרת הצטלמה עם סברי ובכיר חמאס נוסף ולמדה אצלם בקורס.
ואם אתם רוצים את הדובדבן שבקצפת, הרי שלסברי פרט ביוגרפי חשוב נוסף. הוא העניק לשופט בית המשפט העליון כיום חאלד כבוב תעודת הוקרה על פועלו של אביו של השופט כבוב לחיזוק האחיזה האסלאמית ביפו.
נראה כי השינוי שמדינת ישראל ביצעה ברצועת עזה ובלבנון, עדיין לא בא לידי ביטוי דווקא בבית פנימה, ביחס לערבים אזרחי ישראל ולמה שמתרחש בירושלים בירת ישראל.
הכבלים המשפטיים עדיין מלופפים סביב הרשויות, גם במידה והן עצמן רוצות לבצע מהלכים בסיסיים לסילוק גדולי האויבים מירושלים.