ברוב של 65 קולות אושר היום (ד') חוק גיוס לומדי התורה לשירות בצה"ל.
\חוק גיוס לומדי התורה ובני הישיבות אושר היום (רביעי) בקריאה שניה ושלישית, ברוב של 65 חברי כנסת.
החוק, אותו יזמו בסיעת 'יש עתיד' בראשות יאיר לפיד, יחייב את הציבור החרדי ולומדי התורה להתגייס לשירות צבאי במהלך השנים הקרובות בהדרגה. על פי החוק, עד לחודש טבת בשנת ה'תשע"ז, יתגייסו 74% מלומדי התורה. דבר האומר כי 5,200 בחורי ישיבות יעזבו את בית המדרש לצורך השירות הצבאי.
באם הציבור החרדי לא יעמוד במכסה שהוקצבה, תחל המדינה בסנקציות פליליות כנגד לומדי התורה שיסרבו להתגייס. חובת הגיוס תוטל על כל לומדי התורה מעל גיל 21, למעט 1,800 שיבחרו כ"עילויים", ומי שלא יתגייס יושלך לכלא. במקביל, המשרתים במסלול 'הסדר' יאלצו לשרת חודש נוסף ושרותם הצבאי יעלה ל-17 חודשים, ושירות כלל המתגייסים, לעומת זאת, ירד מ-36 חודש ל-32.
\חברי האופוזיציה של הכנסת לא נכחו בדיון, ומנגד ל-65 המצביעים בעד החוק, היה רק ח"כ יוני שטבון ממפלגת 'הבית היהודי' שהצביע נגד החוק. כעת, ככל הנראה יודח שטבון מתפקידיו במפלגה, כפי שאיימו עליו חברי מפלגתו.
בתחילת השבוע שעבר, השתתפו כ-300,000 יהודים בהפגנת מחאה נגד חוק "גזרת הגיוס".
\עוד בנושא:
"לתורה יש מה להגיד גם בסוגיות צבא ובטחון"
שורת רבנים מהציונות הדתית: "השתתפו בעצרת נגד חוק הגיוס"
דוב 6 י"א אדר ב תשע"ד 15:01 דוב
יאודי 5 י"א אדר ב תשע"ד 02:24 יאודי
נחמן 4 י"א אדר ב תשע"ד 02:19 נחמן
תיקון טעות 3 י' אדר ב תשע"ד 19:52 תיקון טעות
נ נח ת. לערן 2 י' אדר ב תשע"ד 16:21 נ נח ת. לערן
ערן 1 י' אדר ב תשע"ד 13:54 ערן