בע"ה כ"ד שבט תשפ"ה
הרשמה לניוזלטר שלנו

Close

למה נטעו בנצר דווקא בט"ז בשבט?

עם עולים חדשים, חניכי 'בני עקיבא, ותומכי ההתיישבות קיימה ביום שישי תנועת 'נשים בירוק' מבצע נטיעות רחב היקף באדמות נצר שבגוש עציון, ולא, לא התבלבלו שם בתאריך

  • יח"צ
  • י"ח שבט תשע"ד - 07:23 19/01/2014
גודל: א א א
עם עולים חדשים, חניכי 'בני עקיבא, ותומכי ההתיישבות קיימה ביום שישי תנועת 'נשים בירוק' מבצע נטיעות רחב היקף באדמות נצר שבגוש עציון, ולא, לא התבלבלו שם בתאריך
[caption id="attachment_81861" align="aligncenter" width="300"]נטיעות בנצר ביום ט''ז שבט (נשים בירוק) נטיעות בנצר ביום ט''ז שבט (נשים בירוק)
כמאה וחמישים מתומכי ההתיישבות ובני נוער מגוש עציון ומחוצה לו הגיעו הבוקר (שישי, ט"ז בשבט) למבצע נטיעות בנצר שבערב גוש עציון.
בין המשתתפים ניתן היה לראות נציגים ממיתר שבדרום, מעיר האבות חברון, מעיר הנצח ירושלים, מבית שמש, אפרת, גוש עציון, בת-ים וכמוכן יהודים מניו-ג'רסי ושיקגו.
הנוטעים הגיעו למקום כהמשך ישיר לפרויקט ההיאחזות החקלאית באדמות נצר, פרויקט אותו מקדמת תנועת 'נשים בירוק' בשנים האחרונות ובולם ניסיונות השתלטות בלתי חוקית של ערביי האזור על קרקעות.
אירוע הנטיעות התקיים דווקא היום, יום ט"ז בשבט, ולא בט"ו בשבט ולא באקראי. ראשי 'נשים בירוק', יהודית קצובר ונדיה מטר, מספרות על מידע שהגיע אליהן מגורמים שונים וממנו עלה חשש כבד שמבצע נטיעות גדול, כפי שתוכנן מלכתחילה, יסוכל על ידי אנשי המנהל האזרחי. השתיים מקפידות שלא לחשוף את זהותם של המקורות שמדבריהם עלה החשש אך לדבריהן מדובר ב"גורמים יודעי דבר ובכירים".
על מנת למנוע את מה שעשוי היה להתרחש ומוגדר בפיהן כביזיון לאומי שבו רשויות אכיפת החוק מונעים את קיומו של מנהג הנטיעות הקדום באדמת ארץ ישראל, קיימו ראשי 'נשים בירוק' נטיעות במהלך ליל ט"ו בשבט עצמו, ואילו ביום שישי הגיעו עם עשרות תומכים למבצע נטיעות סמלי.
בין הנוטעים היו גם כארבעים חניכי סניף בני עקיבא מהישוב אלעזר שהחליטו "לאמץ" את חלקת הנטיעות ולהקפיד להגיע למקום ולטפח את השתילים הרכים, לנכש את האדמה ולבנות הטרסות שבמקום. כמו כן נכחו באירוע עולים חדשים שעלו לארץ רק שלושה ימים קודם לכן מאנגליה, רוסיה, צרפת וארצות הברית ובנטיעת העצים באדמתה רואים התגשמות חלום ומימוש חזון עתיק.
הרב גדעון פרל, הרב אזורי של גוש עציון בכלל ורב נצר בפרט, נשא דברי ברכה לנוכחים ודיבר גם על החובה להחיל ריבונות על חבל ארץ זה כמו על כל חלקי יהודה ושומרון ומתוך כך גם לנהוג במקום כריבון באדמתו, כבעלי בתים, לטעת ולבנות ללא מורא וללא חשש של עקירה, הרס ונסיגה. "רק עם ישראל בעל הבית על הארץ הזאת. אין רשות לאף ממשלה לוותר על נכס של העם השייך לכל הדורות הקודמים ולאלו שיבואו אחרינו ולא משנה חמת קרי", אמר.
ראשי 'נשים בירוק' מציינות כי "העצים ניטעו לכבוד המורה דבורה פרנק ז"ל מבת-ים-אוהבת ארץ ישראל. בני משפחתה ומוקיריה הגיעו לטעת ולהרגיש בכפות הרגליים את רגבי גוש עציון"
יצוין כי האירוע כולו נערך תחת עיניהם הפקוחות של המינהל אשר צילמו את כל האירוע, אך לא היה בהם כדי להעיב על ההתרגשות הרבה ורוממות הרוח שאחזה בנוכחים בין דגלי ישראל המתנופפים ברוח הבוקר.
קצובר ומטר הודו לאורחים הרבים שהגיעו ולבני הנוער בדברים נרגשים וציינו כי "ברוך ה', עוד חלקה בארץ ישראל מצמיחה לא רק שתילים כי אם גם בני נוער שמתחברים ונצמדים לאדמת הקודש הזו. ארץ ישראל נקנית במעשים!", הכריזו.

הכתבה באדיבות יח"צ

תגובות (0) פתיחת כל התגובות כתוב תגובה
מיון לפי:

האינתיפאדה המושתקת


0 אירועי טרור ביממה האחרונה
האירועים מה- 24 שעות האחרונות ליומן המתעדכן > 11 מהשבוע האחרון