בע"ה כ"א שבט תשפ"ה
הרשמה לניוזלטר שלנו

Close

המחבלים המשוחררים: גיבורי הפת"ח, מנהיגי האינתיפאדה ה-2

מנהיגי הפת"ח משתחררים וחייבים את חירותם לחמאס. האם היפוך הקנים בדרך?

  • מאיר אטינגר, הקול היהודי
  • י"ח שבט תשפ"ה - 13:06 16/02/2025
גודל: א א א
מחבלי הפת"ח נושאים את תמונתו של מוחמד נייפע בעצרת הרשות הפלסטינית לפני מספר שבועות.
מחבלי הפת"ח נושאים את תמונתו של מוחמד נייפע בעצרת הרשות הפלסטינית לפני מספר שבועות.

במסגרת העסקה עם חמאס, אתמול שוחררו עוד כמה ממנהיגי הזרוע הצבאית של הפת"ח - מחבלים שהובילו את הפיגועים הקשים באינתיפאדה ה-2.

בסרטון שצולם באוטובוס במצרים נראים אחמד ברגותי, מנצור שרים ומוחמד נייפע, שלושה מבכירי מחבלי הפת"ח, כשהם משוחחים עם בכיר החמאס זאהר ג'בארין מהללים ומשבחים את הנהגת חמאס.

אחמד ברגותי היה יד ימינו של מנהיג התנזים מרוואן ברגותי, שרים ונייפע שימשו כמפקדי התנזים בטול כרם והיו מבוקשים זמן רב על ידי צה"ל לאחר שהיו אחראים למספר פיגועים קשים ביותר.

הפיגועים והנסיונות להם הם שותפים רבים, ורצחניים, אבל מכל הפיגועים חשוב להתעכב על הטבח שהוציאו לפועל במיצר, שהוא בעצם הפרומו לטבח בעוטף טול כרם.

המחבלים ששוחרו השבת מצטרפים לחאתם ג'יוסי ששוחרר בשבוע שעבר לטול כרם, ולמנהיגי הזרוע הצבאית של הפת"ח בחברון ששוחררו אף הם בשבוע שעבר. לא מדובר במחבלים אנונימיים. אלו הדמויות עליהם גדלו כל הדור הנוכחי של אנשי פת"ח, עליהם מתחנכים בתנועת הנוער של גורי הפת"ח, והם סמל של גבורה בתרבות של מנגנוני הרש"פ.

התמונות שלהם התנוססו בעצרת שארגנה הרש"פ בטול כרם לתמיכה במנגנונים בפעילות שלהם בג'נין.

פיגועי הטרור שהם הובילו היו פיגועים ממוסדים וממומנים על ידי הרשות הפלסטינית. נייפע למשל הודה בחקירה שלו שקיבל כסף מיאסר ערפאת יו"ר הרש"פ, אחמד ברגותי הוציא לפועל פיגועים מלב ממשל הרש"פ.

הצטרפו לעדכוני הקול היהודי:
בוואטסאפ >>
בטלגרם >>

לפני כ-4 שנים החלו להשתחרר בכירי גדודי חללי אלאקצא מהאינתיפאדה ה-2 (מי שלא הורשע ברצח, ונשפט לתקופות של 18-20 שנה).

בכתבה בקול היהודי, סיקרנו את מסיבות השחרור שהציפו את הנשק שהיה חבוי במשך שנים והזהרנו מגל הטרור שיבוא בעקבות כך, ואכן, כעבור זמן קצר החלה לבעבע מתחת לשטח תופעת גדודי הטרור - שנדחפה בהתחלה ע"י מחבלי הזרוע הצבאית של הפת"ח, בהשראת זכריה זביידי ודומיו, מבוקשים שהנהיגו את הזרוע הצבאית באינתיפאדה וסיפקו השראה לדור הצעיר, חלקם עם דרגות ממנגנוני הביטחון הפלסטיני שיקבלו לאחר שחרורם ממאסר.

המחבלים ששוחררו בשבת ונשאו דברי הלל לחמאס הם גיבורי הדור הצעיר של הפת"ח - הן פעילי גדודי חללי אלאקצא והן אנשי המנגנונים.

כך למשל, אחיו הקטן של מנצור שרים ששוחרר השבת, שהיה ממפקדי גדוד הטרור של טול כרם, חוסל ע"י צה"ל לפני מספר חודשים. כמו הדור הצעיר במשפחת זביידי שהוביל את גדוד הטרור בג'נין, המחבלים ששוחררו והביעו את מסר האחדות עם חמאס - הם דור העתיד של הנהגת הפת"ח. בקרוב, יהיו במועצה המהפכנית של הפת"ח לא זביידי אחד, אלא רבים, שחייבים את חירותם לחמאס. להם יש חיילים רבים ומאומנים מתוך המנגנונים. היפוך קנים מישהו אמר?

תגובות (0) פתיחת כל התגובות כתוב תגובה
מיון לפי:

האינתיפאדה המושתקת


0 אירועי טרור ביממה האחרונה
האירועים מה- 24 שעות האחרונות ליומן המתעדכן > 7 מהשבוע האחרון